0 Item(s) - 0,00 €

Καλάθι αγορών(0)

Δεν υπάρχουν άλλα προϊόντα στο καλάθι σας
Σύνολο (με Φ.Π.Α.). 0,00 €
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ROMESCO

ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ROMESCO

Mr Grill Oct 2, 2018 Τα Νέα μας 0 Comments

ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ROMESCO

50 λεπτά

 Υλικά για 4 άτομα

4 κόντρα φιλέτα μοσχαρίσια, 250γρ. το καθένα

1 σκελίδα σκόρδο κομμένο στη μέση

 

Για τη σάλτσα

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη στα τέσσερα, χωρίς τα σπόρια

1 πιπεριά κόκκινη τσίλι

1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, κομμένη στα δύο, χωρίς τα σπόρια

1 σκελίδα σκόρδο

½ κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο στα τέσσερα

1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη στα τέσσερα

Ελαιόλαδο

1 κουτ σούπας αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψημένα

2 κουτ σούπας ψίχα από άσπρο ψωμί

1 κουτ σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βάζετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα ταψί, ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 15 λεπτά.

Προσθέτετε το σκόρδο, την ντομάτα, ανακινείτε το ταψί και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα και το ψωμί. Προσθέτετε το ξίδι και τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Χτυπάτε ξανά και αλατοπιπερώνετε.

Αλείφετε τα φιλέτα με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο μπάρμπεκιου και από τις δύο πλευρές όπως τα προτιμάτε, ελαφρά ή μέτρια ψημένα. Τα σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που ετοιμάσατε.

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*